Ekokampaamo Shanti

Palvelut

Hair Balancing -hiustenleikkaus

Hair Balancing -hiusten tasapainoitus on kokonaisvaltainen, ihmisen hyvinvointia tukeva hiustenleikkausmenetelmä. Hiukset leikataan käyttämällä erityistä geometristä kaavaa, jonka avulla hiuksiin luodaan äärimmäisen tarkka ja silti pehmeästi laskeutuva leikkaus.

Tasapainotusleikkauksesta hius saa voimaa ja vahvuutta, hiuksen oma taipuisuus/ kiharuus lisääntyy, ja leikkaus pysyy mallissaan pidempään. Hoito voi stimuloida hiusten kasvua ja vähentää hiustenlähtöä. Hair Balancing vaikuttaa akupunktio- ja kraniosakraalijärjestelmien avulla, vapauttaen kallon luiden välisiä jännitteitä. Erityisen rauhalliseen tahtiin toteutettu leikkaaminen ja kampaaminen rentouttaa. Leikkaus voidaan toteuttaa ilman peiliä, taustalla rauhallinen musiikki, joka tekee kokemuksesta aivan erityisen, ja lisää rentouttavaa vaikutusta.

Hair Balancing saa aikaan liikkuvat ja eloisat hiukset, joita ei tarvitse pesun jälkeen muotoilla aineilla ja välineillä, vaan ne voivat elää omaa elämäänsä vaikka luonnontilassa. Malli ja pituus sovitaan etukäteen asiakkaan toiveiden mukaan kuten normaalissa hiustenleikkauksessa.

Tasapainotus hinnoitellaan ajan mukaan, useimmissa tapauksissa aikaa kuluu 1,5h. Erittäin lyhyisiin hiuksiin voi riittää tunti, ja pitkien hiusten kohdalla ja /tai jos on tarvetta erityiseen konsultointiin esim. hiustenlähtöön liittyen, voi aikaa kulua kaksi tuntia.

 

Hair Balancing

Energialeikkaus

Kokonaisvaltainen hoidollinen leikkaustyyli, johon kuuluu intialainen päähieronta. Tarkka tekninen leikkaus yhdistyy hoitoon, jossa hiukset saavat uutta voimaa. Leikkauksesta pyritään saamaan toimiva ilman joka-aamuista vaivannäköä. Usein hiukset ovat leikkauksen jälkeen paksumman ja elävämmän näköiset, myös hiuksissa oleva taipuisuus tai kiharuus korostuu. Energialeikkaus sopii kaikille hiusmalleille ja pituuksille ja se tehdään asiakkaan toiveiden mukaan, kuten normaali hiustenleikkaus.

 

Energialeikkaus

Kasvivärjäys

Hiusta ja päänahkaa hoitava käsittely. Hiukset saavat pehmeyttä ja muuttuvat useimmiten vahvemmiksi, varsinkin useamman värjäyksen myötä.

Värien pohjana käytetään hennaa, cassiaa tai indigoa, jotka ovat luomukasvatettujen pensaiden jauhettuja lehtiä. Muita kasveja tai yrttejä käytään tehostamaan haluttuja värejä.

Kasvivärillä ei voida varsinaisesti vaalentaa, mutta oman värin kirkastus vaaleampaan suuntaan on mahdollista. Jos väriä halutaan useita asteita tummemmaksi tai yli 60 % harmaita hiuksia halutaan tummaksi, se vaatii esipigmentoinnin. Kuitenkin myös 100 % harmaisiin hiuksiin saadaan sävyä yhdellä värjäyskerralla, ja usein yhden värjäyskerran tekniikalla lopputulos on kauniimpikin siten, että esim. harmaat raidat kuultavat vaaleanruskeina/kullanvaaleina/beigeinä raitoina.

Kasvivärjäys

Savikirkastus

Savikirkastuksella (savivaalennus toiselta nimeltään) saadaan pehmeää vaalennusta värjäämättömiin hiuksiin. Kolmen ainesosan sekoitus; savi, sooda ja puhdas vetyperoksidi, on biohajoava ja siis täysin ekologinen, mutta ei luonnonmukainen kuten kasviväri. Vetyperoksidi haihtuu prosessin aikana, eikä kuormita luontoa.

Kirkastus sopii parhaiten värjäämättömiin hiuksiin, vaaleista vaaleanruskeisiin hiuksiin. Tummempiin hiuksiin ei saada vaaleaa, mutta “aurinkoraidan” tyylisiä beigen sävyjä (lämpimiä sävyjä, mutta ei keltaista). Vaalealla ja/tai punertavalla sävyllä kasvivärjättyihin hiuksiin se sopii useimmiten, mutta indigoa sisältävillä kasviväreillä värjättyihin hiuksiin se ei välttämättä toimi. Kysy neuvoa ennen varausta, jos olet epävarma.

Käytössämme on kotimaiset tuoteet EkoPharma savivaalennus, sekä MAA Earth madesavikirkaste, jonka käyttäjiksi olemme kouluttautuneet.

Intialainen päähieronta

Perustuu tuhansia vuosia vanhaan kehon kokonaisvaltaiseen hoitoon. Se on erityisen rentouttavaa ja sitä voidaankin kutsua myös stressipesuksi. Päähieronta lisää verenkiertoa, jolloin hiusten ja ihon ravinteiden saanti paranee. Lisäksi se mm. rentouttaa lihasjännityksiä, auttaa päänsärkyyn, helpottaa silmien rasitusta ja vapauttaa energiaa. Hieronnan ajaksi hiuksiin laitetaan tarpeen mukaan luomuöljyä ja lisäksi voidaan käyttää eteerisiä öljyjä antamaan lisähoitoa hiuksille, rentouttamaan tai piristämään. Intialaisen päähieronnan voi yhdistää kaikkiin muihin käsittelyihin.

Kerrothan, mikäli olet lääkekuurilla, sairas tai raskaana.

Tullessasi päähierontaan olisi hyvä, ettei hiuksissasi olisi lakkaa tai muita synteettisiä muotoilutuotteita.

Int. päähieronta

Hoidot

PUHDISTUSHOIDOT SAVELLA TAI MERILEVÄLLÄ

 

Hiuksiin ja hiuspohjaan kertyy epäpuhtauksia ja kemikaaleja sekä ulkoisesti, että sisäisesti. Osa hiusjuurista voi tukkeutua, jolloin se saattaa näkyä mm. hiusten ohenemisena. Hiuksen pinnan kertymät saattaa näkyä vihertävänä värinä tai hiuksen jäykkyytenä. Savi imee itseensä epäpuhtauksia ja tasapainottaa myös rasvoittuvuutta. Savihoidon jälkeen hiukset ovat ilmavat ja tuuheat.

Merilevä

 

Merilevä- eli karrageenihoito on kosteuttavampi vaihtoehto, ja sillä on myös raskasmetalleja poistava vaikutus. Merilevä sopii erityisen hyvin luonnonkiharalle tai taipuisalle hiukselle kosteuttaen ja tuuheuttaen niitä. Hoidot aloitetaan intialaisella päähieronnalla, jolloin verenkierto ja lymfanestekierto paranee ja hoidon vaikutus tehostuu. Hoidot sopivat hyvin tehtäväksi siirryttäessä synteettisistä väreistä kasvivärjäykseen, tehden hiuksista vastaanottavaisemmat.

 

TURVEHOITO

Turvehoito vahvistaa ja ryhdistää hiuksia sekä edistää hiuspohjan hyvinvointia. Turve aktivoi hiuspohjan verenkiertoa, ja edistää näin hiusjuuren ravinnonsaantia. Se tasapainottaa hiuspohjan aineenvaihduntaa; vähentää liiallista rasvoittumista ja aktivoi kuivaa tai atooppista ihoa elpymään, sekä vähentää tulehdusta ja kutinaa. Hoitoturpeen terapeuttinen vaikutus perustuu sen sisältämien biologisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen sekä syvälämpövaikutukseen. Käyttämämme turve on puhdas suomalainen luonnontuote, Lehtosuon hoitoturve.

MINIHOITO HIUKSILLE JA /TAI PÄÄNAHALLE

Hiuksia hoitava, päänahkaa kosteuttava tai rasvoittuvaa päänahkaa tasapainottava naamio hiustenleikkauksen yhteydessä. Apua voi saada myös psoriasikseen. Hoidon vaikutusajalla pesupaikalla tehdään päähieronta 5-10min. Käytettävä hiusnaamio on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa.

Antlitz -analyysi ja solumineraalit

Antlitz -analyysi on Saksassa noin 100 vuotta sitten kehitetty menetelmä, jossa kasvojen ihoa tutkimalla, ajan mittaan tulleita ihonpinnan muutoksia havainnoimalla, voidaan todeta mahdollisten kivennäisaineiden puutokset solutasolla, ja antaa yksilöllinen suositus solumineraalien käytöstä.

Solutason puutokset voidaan nähdä kasvoilta jo paljon ennen oireiden tai sairauden puhkeamista. Korjaamalla solun sisäiset puutokset, voidaan hoitaa terveyttä sekä ennaltaehkäisevästi, kuin myös jo alkaneita sairauksia ja vaivoja.

Solumineraalien sisältämät kivennäisaineet, kalsium, kalium, rauta, magnesium, natrium, fluoridi, fosfori, kloridi, rikki ja piihappo ovat kehomme rakennusaineita. Solumineraalit eivät ole homeopatiaa vaan biokemiaa. Ne toimivat impulssin antajana solulle ja vaikuttavat suoraan solun muistiin, toimintaan ja sen aineenvaihduntaan ja sitä kautta positiivisesti koko kehon elintoimintoihin. Ne eivät myöskään ole verrattavissa markkinoilla oleviin kivennäisaine-ravintolisiin. Voit käyttää niitä terveyden ylläpitämiseksi, sairauksien ennaltaehkäisyksi, kroonisiin ja akuutteihin ongelmiin terveydentilassa sekä monien eri terapiamuotojen rinnalla ja niiden tueksi. Myös hiusten ja ihon hoitoon!

Solumineraaleja voi turvallisesti käyttää ilman analyysiäkin, mutta sen avulla saa yksilöllisen reseptin siihen, mitä kivennäisaineita juuri sinun keholtasi puuttuu. Meillä on myynnissä aidot käsinhierretyt Annukka Aarnion Solumineraalit.